top of page
Bos

Lewaja

Bij NIHS Brabant - Joodse Gemeente Eindhoven staan we graag voor u klaar in tijden van verlies. Als er helaas een sterfgeval in uw familie plaatsvindt, bieden wij spirituele en praktische ondersteuning. Rabbijn Simcha Steinberg kan voor het overlijden gebeden verrichten, waaronder het 'Viduy' (Biechtgebed), 'Shema Yisrael' (Geloofsgetuigenis).

 

Het begraven van een Joodse overledene kent verschillende religieuze regels en tradities.

Voor de melding van het overlijden kunt u contact opnemen met het Joods Begrafeniswezen. Zij zullen de regie nemen over de begrafenis, de Lewaja. Na de begrafenis op een van de Joodse begraafplaatsen begint de treurweek, de Sjiwwe, waarin specifieke tradities en voorschriften gelden. Tijdens deze periode kunt u rekenen op praktische en spirituele ondersteuning van de Joodse Gemeente. Indien gewenst kan Rabbijn Simcha Steinberg op huisbezoek komen en kunnen gemeenteleden gebedsdiensten bij u thuis bijwonen.

Andere aspecten van de treurweek en de periode daarna omvatten het zeggen van het Kaddisj-gebed, de onthulling van de grafsteen (Matsewa) en de herdenking van de sterfdag (Jaartijd). De Joodse Gemeente staat u graag bij met advies en hulp.

Bij NIHS Brabant - Joodse Gemeente Eindhoven beheren we ook begraafplaatsen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Locaties:

  • Eindhoven, Groenewoudseweg 4 en terrein Grote Beek

  • Vught, Berkenheuveldreef 12

  • Oisterwijk, Hondsbergselaan

Voor het plaatsen van een grafsteen kunt u contact opnemen met de volgende steenhouwers:

Bij NIHS Brabant - Joodse Gemeente Eindhoven zijn we er om u te ondersteunen tijdens moeilijke momenten en u te begeleiden in overeenstemming met onze Joodse tradities.

Overlijde doorgeven

Overlijden doorgeven

Vul het onderstaande formulier alstublieft zo nauwkeurig mogelijk in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Bij verzending ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens ten behoeve van de doeleinden van NIHS Brabant zoals omschreven in het privacy beleid.

Bedankt voor de inzending en sterkte!

Download hier het machtigingsformulier.

bottom of page