top of page
de baby Cookies

Brit Mila en Pidjon haBen

Brit Mila en Pidjon haBen

 

Informatie voor ouders van een zoon

Voor de organisatie van de Brit Mila staat Rabbijn Simcha Steinberg klaar om al uw vragen te beantwoorden over de datum, tijd en tradities. We helpen u ook graag met advies over mogelijke locaties en catering. Voor mohaliem kunt u contact opnemen met het NIK via hun website of bellen naar 020 3018487.

Informatie voor ouders van een dochter

De vader van de pasgeborene kan de traditie voortzetten dat zijn dochter haar naam ontvangt in de synagoge, onder begeleiding van een feestelijke Misjeberach (gebed voor voorspoedig herstel) voor moeder en dochter. Als u wilt, kunt u als ouders, grootouders, enzovoort ook een kiddoesj aanbieden. Neem hiervoor contact op met ons.

Pidjon haBen

Na de geboorte van een eerstgeboren zoon van de moeder wordt na een maand de mitswa van pidjon haBen vervuld, oftewel het inlossen van uw zoon. Het is een feestelijk ritueel waarbij u uw zoon "vrijkoopt" van een Kohen, een afstammeling van de priesterlijke familie van Aharon. Hiervoor heeft u speciale muntjes nodig, en er moet uiteraard een Kohen aanwezig zijn. Rabbijn Simcha Steinberg adviseert u graag over de bijbehorende tradities.

bottom of page