top of page
Lezen uit de Thora

NIHS Brabant

Welkom op de website van de Joodse Gemeente Eindhoven.

Welkom bij NIHS Brabant!

Bij de NIHS (Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge) Brabant, hebben we een warme en gastvrije gemeenschap gecreëerd waar iedereen zich thuis kan voelen. We zijn een bloeiende Joodse gemeenschap gevestigd in de prachtige provincie Brabant, in het zuiden van Nederland.

Bij NIHS Brabant zijn we trots op onze rijke geschiedenis en tradities. We streven ernaar om de Joodse identiteit te behouden en te versterken, en we bieden een breed scala aan religieuze, culturele en educatieve activiteiten voor mensen van alle leeftijden en achtergronden.

Onze synagoge is het hart van onze gemeenschap, een plek waar we samenkomen om te bidden, te leren en elkaar te ontmoeten. We organiseren regelmatig diensten en gebedsbijeenkomsten, waar zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Onze getalenteerde rabbijn staat altijd klaar om te helpen en vragen te beantwoorden, of het nu gaat om religieuze zaken, persoonlijke begeleiding of educatieve programma's.

Daarnaast organiseren we diverse culturele en sociale evenementen, waaronder lezingen, concerten, filmavonden en feestelijke vieringen van Joodse feestdagen. We geloven dat het vieren en delen van onze tradities een belangrijk onderdeel is van het in stand houden van onze gemeenschap en het bevorderen van begrip en respect voor de Joodse cultuur.

Onze gemeenschap verwelkomt mensen van alle achtergronden en geloofsovertuigingen. We streven naar inclusiviteit en respect voor diversiteit, en we moedigen dialoog en samenwerking aan met andere religieuze en maatschappelijke organisaties. Samen met hen zetten we ons in voor een vreedzame en harmonieuze samenleving.

Als u geïnteresseerd bent in het ontdekken van de Joodse tradities, het bijwonen van diensten, deelnemen aan educatieve programma's of gewoon het ontmoeten van nieuwe mensen, nodigen wij u van harte uit om onze gemeenschap te bezoeken. Of u nu nieuw bent in de regio of al lang in Brabant woont, u zult een warm welkom ontvangen bij NIHS Brabant.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een bezoek te plannen. We kijken ernaar uit om u te ontmoeten en samen een bloeiende gemeenschap te vormen bij NIHS Brabant!

werkgebied-NIHS-Brabant.png
bottom of page